Zilveren Krabbelrad uitgereikt

Twee keer een zilveren Krabbelrad uitgereikt!
Afgelopen 30 dec. 2015 was het een beetje feest in IJlst. Jan van der Wal en Arend Zijlstra namen na een lange staat van dienst afscheid van het bestuur van Stichting Houtzaagmolen De Rat. Jan na ruim 15 jaar en Arend na ruim 10 jaar! In klein comité in huize Wiersma werd even stil gestaan bij de lange periode van hun daadwerkelijke betrokkenheid bij het beheer van de unieke Houtzager.
Jan is de man die altijd klaar staat als er wat moet gebeuren, Arend met zijn jarenlange ervaring bij de gemeente stelde zijn kennis beschikbaar. Zo was het vinden van de juiste weg bij het gemeentelijke apparaat voor het bestuur altijd een zekere weg! Het bestuur van De Rat wil Jan en Arend van harte dankzeggen voor hun inzet voor de Molen. Onder het genot van een kopje koffie met lekker gebak werd de erespeld van Stichting Houtzaagmolen De Rat opgespeld.

Bij de foto:
Onder goedkeurende blik spelt bestuurder Wiebe Wiersma de erespeld op bij Arend Zijlstra

Noot: Het zilveren krabbelrad is een kopie van het grote krabbelrad. Bij elke slee (er zijn er drie) zit een krabbelrad met een diameter van ongeveer 1,5 meter!. Op de slee wordt de boomstam vastgezet. Bij elke neergang van het grote zaagraam zorgt het krabbelrad ervoor dat de boomstam een paar millimeter opschuift. Zo wordt een boom tot planken gezaagd. Hoe dat in zijn werk gaat? Ga kijken in de Molen!

Categorieën